Які документи можуть бути апостильовані в Україні?

Опубліковано Natalia в01 Квітень, 2024

Апостиль – це спеціальний штамп або марка, яка ставиться на документи для їхнього міжнародного визнання. З його допомогою закордонні органи можуть бути впевнені, що перед ними офіційний і дійсний документ з іншої країни.

Для того щоб апостилювати документ, він має бути оригіналом або нотаріально завіреною копією. Крім того, документи, які подаються на апостилювання, не повинні мати корекцій, закреслених слів, виправлень та інших недоліків. В Україні можливо апостилювати документи видані лише в Україні, документи з інших країн апостилювати неможливо.

Докладніше про документи для апостилювання:

1. Освітні документи: Від університетських дипломів до сертифікатів шкільної освіти – всі ці документи можуть знадобитися вам для навчання або роботи за кордоном.

2. Документи про сімейний стан: Якщо ви плануєте переїхати в іншу країну всією сім’єю, свідоцтва про народження, шлюб або навіть розлучення можуть знадобитися для оформлення візи або реєстрації.

3. Нотаріальні копії: Це можуть бути довіреності, договори купівлі-продажу та інші документи, які можуть знадобитися вам за кордоном.

4. Документи з установ та підприємств: Наприклад, довідки про доходи, трудові книжки або навіть рекомендаційні листи.

Апостилювання може здаватися складним завданням, особливо якщо у вас багато документів або ви робите це вперше. Але з нами цей процес стане простішим. Ми знаємо всі тонкощі та нюанси, і готові взяти всі клопоти на себе, щоб ви могли спокійно готуватися до свого переїзду чи подорожі.

Звертайтеся за безкоштовною за консультацією.