Тренди в сфері перекладу на 2024 рік

Опубліковано Natalia в01 Лютий, 2024

У минулому році технологічні інновації та зміни на міжнародній арені досить вплинули і на сферу перекладів. Ми виділили декілька трендів, які, на нашу думку розвиватимуться 2024 року!

❇️ Зростання попиту на послуги перекладу в реальному часі. Оскільки економічні та соціальні зв’язки країн все більше переплітаються, перекладачі відіграють вирішальну роль у сприянні взаєморозумінню між представниками різних культур під час онлайн-заходів. Крім того, завдяки передовим програмним рішенням це стає ще простіше.

❇️ Партнерство між людьми та ШІ. Штучний інтелект може обробляти величезні обсяги даних і швидко створювати переклади. Але, незважаючи на високу швидкість, він не може передати культурні нюанси та ідіоматичні вирази, типові для людського розуміння.

❇️ Динаміка мови. Світовий ландшафт зазнає значних змін, спричинених швидким економічним розвитком в Азії, Африці та Латинській Америці. Китайська мандарин, гінді, арабська та португальська стають все більш популярними мовами.

❇️ Локалізація має значення. Зростання регіональних мов у країнах відображає зростаючу повагу до місцевих культур і діалектів, створюючи більш різноманітний і складний ландшафт перекладу.

В бюро перекладів Profalians ми слідкуємо за всіма новинками в сфері перекладів. В своїй діяльності надаємо велику перевагу специфіці мови, тематики перекладу та культурним особливостям!